рецепта
Коледни елхички
КОЛЕДА
Българска
Рецептата "Коледни елхички" беше добавена на
Продукти
хляб | 1 бял |
руска салата | 500 г |
майонеза | 1 |
3–4 яйца | |
репички | 2 |
червено цвекло | 1/4 глава |
морков | 1 |
6–7 маслини | |
листа магданоз |
Приготвяне
• От хляба се отрязват филийки с дебелина 1 см.
• Изрязват се корите, на средата се придава кръгла форма.
• Върху всяка филийка се слага руска салата и се оформя като конус.
• Така приготвените филийки се нареждат в чиния (може да е покрита със зелена салфетка или салата) и се поливат с гъста майонеза.
• Около тях се подреждат яйца-гъбки, резенчета от твърдо сварени яйца, репички, варено червено цвекло или моркови и магданозени листа, а на връхчето на всеки конус се забожда по една маслина или топчица, изрязана от червеното цвекло.
СЪВЕТ
• Коледните eлхички могат да се приготвят, като различни по големина кръгли филийки се редят една върху друга и се слепват с майонеза.
• Поливат се с майонезен сос и се декорират с моркови, грах и др. зеленчуци.
Бележки
** Приблизителна цена: 4 лв.
*** Време за приготвяне: 40 минути
**** Тази рецепта съдържа продукти за 6 порции