ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Арония и сурови картофи при диабет

Много полезен за болните от захарен диабет е сокът от сурови картофи, произведени без употреба на изкуствени торове. Той е прекрасно средство, което понижава нивото на кръвната захар. Препоръчва се изпиването на една четвърт чаена чаша от този сок, разредена с вода в съотношение 1:1, 30-40 минути преди хранене.

Вземат се плодовете на арония. Трябва да се консумират 100 грама дневно 30 минути преди хранене. Курсът на лечение продължава от десет до тридесет дни, след това се прави прекъсване от един-два месеца и при необхдимост се повтаря.

Вземат се корените на глухарче. На една чаена вода се слагат една супена лъжица корени. Врат 20 минути на тих огън, запарват се 3 часа и течността се прецежда. Пие се по една четвърт чаена чаша 3 пъти дневно 30 минути преди хранене. Усилва дейността на задстомашната жлеза и отделянето на инсулин се активизира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Арония и сурови картофи при диабет

  1. Pingback: Преоткриват ползите от картофите за здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *