Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

18.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на третото издание на националния ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол‘24“ за ученици от I до XII клас, който се проведе в линейния парк „Тунджа“ в Ямбол. 
    „Поздравявам организаторите от община Ямбол за усилията им да насърчават подрастващите и младите хора да спортуват и да се научат на уважение и ценности, каза министър Глушков при откриването на спортния празник. - Изключително ценна е работата с учениците, защото именно там се ражда любовта към спорта. Вярвам, че с такива инициативи заедно ще успеем да стимулираме повече хора към физическа активност, което ще ни помогне да развиваме здраво и активно общество. Пожелавам на всички участници здраве и много позитивни емоции“. 
    Освен министър Глушков, официален гост на спортната проява беше и президентът на Република България Румен Радев. И тази година важна част от журито беше Нешка Робева.
Домакините от община Ямбол, кметът Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов, се бяха постарали с отлично подготвени спортни съоръжения в уникалния за страната ни парк – в коритото на река Тунджа.

17.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков отбеляза Деня на спорта - 17 май в Пловдив.
Той започна визитата си с посещение на състезанията от Световната купа по фехтовка, която се провежда в зала „Колодрума“. Министър Глушков поздрави председателя на Българска федерация по фехтовка Величка Христева, както и Йоана Илиева за спечелената квота за участие на Олимпийските игри в Париж и пожела успех в надпреварата и на нея, и на останалите 10 български представителки. Общо 155 сабльорки ще премерят сили в последната преди Игрите в Париж Световна купа. За Илиева състезанието започва утре. 
    Министър Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова присъстваха и на традиционен празник в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 
    „Поздравления за всичко, което правите и начина, по който се грижите за нашите деца и спортната им култура“, обърна се министър Глушков към ректора проф. д-р Румен Младенов и ръководството на учебното заведение.

17.05.2024

    В Деня на българския спорт заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов беше официален гост на спортния празник на Частно основно училище „Питагор“. В рамките на събитието се състояха редица спортни активности, свързани със здравословния начин на живот. 
    „За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Деня на българския спорт. В днешния ден отдаваме заслуженото уважение и признание към усилията на всички, които имат принос, заслуги и отношение към българския спорт. Министерството на младежта и спорта приветства организирането на подобни събития, чиято цел е да развият здравословния и активен начин на живот сред подрастващите“, заяви Младенов. 
    Заместник–министър Петър Младенов изрази надежда, че ЧОУ „Питагор“ ще подкрепя възпитаниците си по пътя към спортните постижения и в бъдеще.
Тази година събитието премина под мотото “Чиста игра“ – за пълноценен и активен начин на живот без вредни субстанции“. Именно в тази категория зам.-министър Младенов връчи купите на победителите.

Изявления и интервюта

19.05.2024
   
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков заяви, че проблемите на спорта при подрастващите може да се решат само с повишаване финансирането на спортните клубове. Той беше гост в предаването „Арена Спорт“ по БНТ, където коментира актуалните въпроси пред спортния сектор. 
„Единственото решение за проблемите в спорта при подрастващите е да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там“, каза министър Глушков. 
     Той сподели как е избрал екипа си и как се чувства като ръководител на българския спорт. „От 2011 г. съм президент на БФБаскетбол. През всички тези години съм бил в служебна комуникация с експертите в Министерството на спорта. Познавам работата им, изградил съм мнение за тяхната професионална експертиза. От тази гледна точка за мен беше лесно да сформирам екипа си, след като ме поканиха за служебен министър на младежта и спорта. Доверих се на хора, доказани експерти, с дългогодишен опит в администрацията и в частност в спорта, заяви Глушков. – На министерския пост е динамично и е напрегнато. Но съм свикнал да работя под пара. Не може да ме притесни този ритъм. Могат и ме притесняват проблемите на спорта ни, които се опитвам да решавам“.

Проектодокументи

Обявления

10.05.2024
29.04.2024
находящи се в административната сграда на Министерство на младежта и спорта, с адрес: гр. София, бул. „Васил Левски’' № 75

Календар

Отнасяща се за всички картотекирани състезатели към лицензираните спортни федерации по Закона за физическото възпитание и спорта

Видео

Обучение за придобиване на компетентности за разработване на проекти към програма Европейски корпус за солидарност

Електронни административни услуги

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2024 Министерство на младежта и спорта