Китайска салата с водорасли
Рейтинг: Сложност: Любима на 24 готвача |
Снимката е добавена от korneliq
Необходими продукти
- • 1 бр. краставица
- • 1 бр. голям морков
- • 200 г морски водорасли
- • 250 г свежи соеви кълнове
- • 400 г оризово фиде
- За заливката:
- • 2 скилидки чесън
- • светъл соев сос
- • лимонов сок
- • сол
Начин на приготвяне
Краставицата и морковът се обелват и се нарязват на много тънки и дълги лентички. Морските водорасли се приготвят според указанието на опаковката, но обикновенно е необходимо да се накиснат в топла вода за 2-3 часа. С фидето се постъпва по същия начин. След това водораслите и фидето се отцеждат много добре. Всички продукти се смесват в голяма купа. Чесънът се счуква или пасира с 2-3 с.л. соев сос, лимонов сок и сол. Така приготвената заливка се изсипва върху салатата, разбърква се добре и се доовкусява ако е необходимо.
Рецептата е добавена от korneliq на 5 Май 2008 г.
Още рецепти за:
Салати без месо ⋅ Салати с краставици ⋅ Салати с моркови ⋅ Салати с паста ⋅ Нетрадиционни салати ⋅ Кълнове ⋅ Китайска кухня ⋅ Азиатска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от korneliq [Автор на рецептата] |
5 Май 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.