Хранителна добавка с водорасли – суперхрана за избавление от куп болести

Хранителна добавка с водорасли – храната на бъдещето

Хранителна добавка с водорасли се прилага профилактично за подобрение на общото здравословно състояние. Средството си заслужава да бъде изпробвано. То се счита за една от суперхраните на бъдещето.

Хранителна добавка с водорасли

Хранителна добавка с водорасли

Пътят към здравето никак не е труден и дълъг, ако решите да направите нещо толкова голямо за себе си. Можете да стартира с прием на зелено водорасло под формата на таблетки. Те оказват силен ефект върху човешкото тяло и могат да се използват в дългосрочен план.

Конкретно ще ви запознаем с чудодейните свойства на спирулината. Тя е синьо-зелено водорасло, което се използва масово от хората като хранителен източник на витамини, протеини, минерали и каротеноиди.

Факти за смирулината

Експерти смятат, че близо 65% от спирулината са протеини, а бонусът в случая е богатото съдържание на аминокиселини. Средството съдържа бета каротин, манган, цинк, витамин Е, мед, витамин В12 и селен.

Ползи от използването на хранителна добавка с водорасли

Спирулината служи главно за подсилване на имунната система. Тя се бори с много различни заболявания и инфекции. Хранителните добавки с мощното зелено водорасло служат за намаляване на апетита, блокиране на алергични реакции, предпазване от рак на устната кухина, справяне с умората дневно.

Поради богатото си минерално съдържание спирулината се води за чудесен продукт при поддържане на здрава структура на ноктите, зъбите и костите. Тя притежава антибактериални, антивирусни и антимутагенни свойства. Заради големите дози на желязо в зеленото водорасло е установено, че хранителната добавка е много ценна за кръвта.

Тя се препоръчва при проблеми с високо кръвно налягане, болки преди настъпване на месечен цикъл, кожни заболявания, за облекчение на болките при артрит, и намаляване високите нива на „лошия“ холестерол в кръвта.

Важно – странични ефекти

Възможна е появата на странични ефекти. Спирулина не се препоръчва при бременни жени, хора с метаболитно заболяване, множествена склероза и лупус. Може да се стигне до тревожност, гадене, безсъние, диария.

Хранителна добавка с водорасли се приема в препоръчителната дневна доза и носи много ползи за организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *